Wales niet met klaproos, maar met rouwband tegen Servië

10 november 2016, 18:04

Omdat een band met daarop een klaproos verboden is door de FIFA, zal Wales zaterdag tegen Servië aantreden met een rouwband, zo meldt de BBC. Om toch de bloem aanwezig te laten zijn in het stadion zullen de supporters in Cardiff voorafgaand aan het duel de klaproos tonen via een sfeeractie.

Zowel Engeland, Schotland als Wales wil deze week met een band met een klaproos op spelen. Die bloem hoort namelijk bij 11 november, Rememberence Day, waarop in heel Groot-Brittannië de oorlogsslachtoffers worden herdacht. De FIFA heeft de roos echter verboden omdat dit in hun ogen een politiek statement is.

"De Football Association of Wales wil graag zijn respect uiten richting de mensen die voor ons land gevochten hebben en hun leven hebben verloren tijdens die oorlog. We wilden alleen niet het risico lopen een boete of zelfs puntenaftrek te krijgen", zo wordt de keuze van de Welshe voetbalbond verklaart door algemeen directeur Jonathan Ford.

Schotland en Engeland blijven in tegenstelling tot Wales koppig en dragen vrijdag in hun onderlinge ontmoeting gewoon de klaproos. Indien ze hiervoor een straf krijgen opgelegd van de FIFA zullen ze deze accepteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen