Southgate geeft Rooney vertrouwen: "Hij zal starten"

10 november 2016, 11:38

Wayne Rooney heeft tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Schotland een basisplaats. Dat bevestigt interim-bondscoach Gareth Southgate tijdens de persconferentie voorafgaande aan het duel. Hij laat weten nog altijd vertrouwen te hebben in zijn aanvoerder.

Rooney kent tot nu toe niet het beste seizoen uit zijn loopbaan. Bij zijn club Manchester United is hij niet langer zeker van een basisplaats en ook bij Engeland zat hij tijdens de laatste interland tegen Slovenië (0-0) op de bank. Southgate zegt echter verbetering te zien. "Het gaat beter met hem, hij oogt scherper. Als ervaren speler is hij zeker van waarde tegen Schotland. Ik heb dan ook niet geaarzeld om hem te selecteren."

Southgate blijft in ieder geval tot eind december aan als bondscoach van Engeland. Of hij daarna blijft, is nog een vraag. "Maar het draait niet om mij, ik wil dat spelers genieten van de ervaring, beter worden en het gevoel hebben dat ze zich ontwikkelen", aldus de bondscoach die stelt prima met druk om te kunnen gaan. "Voor wedstrijden als die van vrijdag ben ik werkzaam in de voetbalwereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen