Mertens: "Nederland speelde heel verdedigend"

10 november 2016, 08:54

Dries Mertens kreeg in het oefenduel met Nederland de kans van bondscoach Roberto Martinez als aanvalsleider. De aanvaller van Napoli was niet helemaal tevreden met het 1-1 gelijkspel en had op meer gehoopt van Belgische kant.

"Ik vond dat je duidelijk kon zien dat dit een oefenduel was", concludeert Mertens na afloop tegenover FOX Sports. "Veel wissels en je zag het ook aan het spel. Er werden wat dingen uitgeprobeerd bij ons, maar we wilden ook onze stempel op deze wedstrijd drukken. Het was wel moeilijk want ik vond Nederland heel verdedigend spelen, ze gingen steeds helemaal terugzakken. Dat maakte het voor ons lastig en uiteindelijk is 1-1 volgens mij wel terecht."

Hoewel het Nederlands elftal de afgelopen tijd niet al te best presteerde, ziet Mertens toch positieve punten. "Het is leuk om te zien dat ze zo veel jonge spelers hebben. Met een aantal van hen heb ik in Nederland nog gespeeld, het is leuk om te zien hoe ze zijn gegroeid. Joshua Brenet ken ik nog, hij kwam toen bij PSV net kijken en nu doet hij het goed", aldus de aanvaller, die met België een soortgelijke periode meemaakt. "Zo'n zeven jaar geleden hadden wij ook heel veel jonge talenten. Niemand dacht dat het wat ging worden, maar we staan er nu toch. Ik denk dat Nederland ook terug omhoog aan het klimmen is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen