Bijna wonderdebuut voor Brenet: "Geen spanning"

11 november 2016, 11:20

De Derby der Lage Landen tussen Nederland en Belgie was bijna 74 minuten onderweg, toen het mooiste moment van de wedstrijd plaatsvond. Een onbevangen debutant ondernam een rush en het scheelde maar een haar, of hij had zijn debuut bekroond met een doelpunt. Het gaat om Joshua Brenet, die een fraaie solo in schoonheid zag stranden tegen België. "Ik ben trots."

Niet nadenken en gaan

Brenet kwam direct na de rust het veld in voor Davy Klaassen en maakte tegen de Belgen 45 minuten zijn opwachting als rechtsback. In de 74ste minuut was hij dicht bij een hoogtepunt in zijn carrière. De bedrijvige back kreeg de bal rond de middellijn, liet Yannick Carrasco zijn hielen zien, ontweek de inglijdende Laurent Ciman, zette Christian Kabasele op het verkeerde been en prikte de bal uiteindelijk nét langs de verkeerde kant van de paal. "Of het een werelddoelpunt geweest zou zijn? Het was in ieder geval een mooie aanval, maar helaas ging de bal er jammer genoeg net niet in", aldus Brenet.

Speciaal plekje

Ondanks het feit dat de Belgen laat langszij kwamen in de ArenA, geniet Brent van zijn debuut. "Dit is prachtig. Mijn shirt zal een speciaal plekje krijgen. Ik ben wel trots", stelt de vleugelverdediger. "Deze eerste keer voelt goed. Ik ben alleen een beetje teleurgesteld dat die kans er niet in ging. Als dat wel zo was, dan was het helemaal top geweest."

Glimlachen met Blind

De back is de twaalfde debutant onder Danny Blind. Saillant, omdat Brenet vorig jaar beweerde dat de bondscoach eerder een beroep zou doen op Ajacieden dan PSV'ers. "Er is natuurlijk veel gebeurd en gezegd, dat maakt het wel grappig. Maar ik ben blij dat hij me deze kans gegund heeft. We hebben met elkaar gesproken en keken elkaar tijdens dat gesprek met een glimlach aan. We hadden het gewoon over de wedstrijd. Ook met de andere jongens heb ik het er weinig over gehad."

Wijnaldum over Brenet

[photo,102396,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen