Mooi: Rochdale neemt ziek kind op in wedstrijdselectie

9 november 2016, 17:20

Een prachtig gebaar van Rochdale FC, dat actief is op het derde niveau in Engeland. De club heeft voor het bekerduel met Hartlepool United van woensdagavond namelijk de zieke Joshua McCormack in de wedstrijdselectie opgenomen, om hem een hart onder de riem te steken.

McCarmack is een vijfjarige supporter van de club bij wie vorig jaar een hersentumor werd geconstateerd. De spelers van de club zagen de fan voor het eerst in februari van dit jaar en die ontmoeting heeft diepe indruk gemaakt op de selectie, die deze week nogmaals langsging bij het jongetje in het ziekenhuis. Rochdale heeft daarop besloten hem in de selectie voor het duel met Hartlepool United op te nemen.

McCormack is fysiek niet in staat om bij de wedstrijd aanwezig te zijn, maar staat wel officieel bij de zeven wisselspelers. Bovendien zal er een shirt met zijn naam en rugnummer 55 opgehangen worden in de kleedkamer en de dugout. "Geen kind zou mee moeten maken wat Joshua meemaakt", reageert coach Keith Hill op de clubsite. "We zullen, als club en groep voetballers, doorgaan met wat we kunnen doen om hem en zijn familie te steunen. We hopen dat dit gebaar wat licht kan brengen bij zijn familie in deze loodzware tijd. Het is een eer voor ons dat hij op deze manier bij de wedstrijd betrokken wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen