Sparta wint in België, Groningen laat naast Cambuur

9 november 2016, 16:41

Door de interlandperiode hebben Nederlandse profclubs de tijd om zich uitgebreid voor te bereiden op competitieduels van volgende week. Enkele clubs hebben dat vandaag (woensdag) gedaan door een oefenwedstrijd te spelen. Zo boekte Sparta Rotterdam een zege op Westerlo, speelden FC Groningen en SC Cambuur met 2-2 gelijk en won sc Heerenveen met 2-1 van FC Volendam.

Sparta draait vooralsnog uitstekend in de Eredivisie en maakte woensdagmiddag ook een prima indruk tegen Westerlo. De Rotterdammers wonnen met 0-1, door een treffer van Loris Brogno in de eerste helft. In het tweede bedrijf maakte proefspeler Dennis Kaars overigens zijn debuut, mar hij wist niet te scoren tegen de hekkensluiter van de Belgische competitie.

FC Groningen leek vanmiddag in eigen stadion op weg naar een nederlaag tegen SC Cambuur, maar sleepte uiteindelijk dankzij twee late treffers van Danny Hoesen een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Zijn tweede doelpunt was overigens een zeer fraaie vrije trap. De ploeg uit Leeuwarden was al na drie minuten op voorsprong gekomen via Sander van de Streek en verdubbelde de marge na rust door een treffer van Jergé Hoefdraad. Genoeg voor een zege voor de Jupiler League-club was dat dus niet.

Waar Groningen niet wist te winnen van een team uit de Jupiler League, slaagde sc Heerenveen daar vandaag wel in. Op het eigen trainingscomplex klopte de ploeg van Jurgen Streppel FC Volendam met 2-1. Bert Steltenpool had de bezoekers nog wel op voorsprong gebracht, maar Heerenveen stelde door treffers van Dennis Johnsen en oud-Volendam-speler Henk Veerman de zege veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen