Wilshere: "Wenger beloofde speeltijd, maar ik wilde meer"

9 november 2016, 10:04

Jack Wilshere gold lange tijd als een megatalent bij Arsenal, maar mede door blessures komt het er maar niet uit bij de middenvelder. Inmiddels wordt hij verhuurd aan AFC Bournemouth en lijkt zijn rol in Noord-Londen uitgespeeld. Toch hoopt hij op een goede rentree in het Emirates Stadium.

"Ik heb nog maar een contract van een jaar als ik bij Arsenal terugkeer", vertelt de 24-jarige Engelsman aan Sky Sports. "Ik hou van Arsenal, heb er een geweldige periode gehad en ik zie mezelf daar in de toekomst zeker nog spelen. Dit seizoen wil ik mezelf weer op de kaart zetten. Ik ben beter geworden en ik hoop dat Arsenal me terug wil. Dan zien we wel weer verder."

Voorlopig heeft Wilshere het in ieder geval naar zijn zin bij Bournemouth. Hoewel het een kleine club is in de Premier League, koos hij bewust voor de ploeg van Eddie Howe. "Arsène Wenger beloofde dat ik aan spelen toe zou komen, maar ik wilde meer. Ik wilde weer een belangrijke speler zijn en elke week in de basis staan. Ik voelde dat ik dan een transfer moest maken."

In zijn missie is Wilshere in ieder geval geslaagd. Behalve tijdens de eerste wedstrijd na zijn komst stond hij elk duel in de basis. Het leverde hem een oproep op van bondscoach Gareth Southgate voor de nationale selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen