Fellaini haakt af bij België, Dembélé krijgt rust tegen Oranje

8 november 2016, 19:30

Marouane Fellaini heeft de nationale selectie van België verlaten. De middenvelder van Manchester United liep afgelopen weekend in het duel met Swansea City een kuitblessure op en is niet op tijd hersteld voor de ontmoetingen met Oranje (woensdag, oefen) en Estland (zondag, WK-kwalificatie).

Bondscoach Roberto Martinez roept geen vervanger op voor Fellaini. Moussa Dembélé gold ook als een twijfelgeval bij België, maar hij is fit genoeg bevonden. De voormalig eredivisiespeler krijgt tegen Nederland echter rust. "Tegen Estland reken ik wel op hem", aldus Martinez tegen Belga. "Ook Kevin De Bruyne voelt de vermoeidheid een beetje, maar hij zit woensdag zeker in mijn selectie."

Over de opstelling wilde Martinez weinig zeggen. "De opstelling wordt vergelijkbaar met de vorige kwalificatiewedstrijden. Op sommige posities is rotatie mogelijk, maar op de meeste posities zal er niet veel veranderen. Het is een mogelijkheid dat Mignolet start, dat geldt ook voor Kompany. Vincent zal zeker één van de twee wedstrijden spelen. Ik ben tegen Nederland ook van plan mijn wissels te gebruiken. Meerdere jongens gaan hun kans krijgen, maar op het einde zal ik vooral naar de teamprestatie kijken."

Oranje heeft graag de bal, weet ook Martinez. "Dat wordt een heel belangrijk punt voor ons. Ik wil zien hoe het team daarop reageert in vergelijking met Spanje. Toen was onze reactie daarop immers heel slecht. Ik wil nu progressie zien", besluit de oefenmeester. België verloor begin september in een vriendschappelijke interland met 0-2 van Spanje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen