Southgate countert naar Mourinho en beschermt duo

8 november 2016, 07:35

José Mourinho leverde afgelopen zondag na de 1-3 overwinning op Swansea City kritiek op Luke Shaw en Chris Smalling, door te zeggen dat 'spelers hun leven moeten geven voor het team'. Gareth Southgate, de interim-bondscoach van Engeland, is voor de door Mourinho bekritiseerde spelers in de bres gesprongen.

Smalling kampte met een voetblessure en Shaw liet Mourinho weten dat hij niet zonder kleerscheuren uit het Europa League-duel met Fenerbahçe was gekomen. De Portugese manager van Manchester United vond het maar niets. Hij sprak van een gebrek aan mentaliteit. "Je hebt spelers die ten koste van alles willen spelen en de jongens die al afzeggen bij het minste of geringste."

Southgate zegt echter dat er 'duidelijk iets mis' was met de fysieke gesteldheid van de spelers, die ook niet zijn aangesloten bij de Engelse selectie voor de duels met Schotland en Spanje. "Ik heb daarom ook niet de indruk dat hun karakter niet in orde is", countert hij naar Mourinho. "Zo ken ik Luke ook heel goed. Hij heeft een zware blessure gehad. Het is te makkelijk om van de buitenkant te oordelen, zonder de jongens echt goed te kennen", aldus Southgate.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen