Liverpool na klinkende zege op Watford nieuwe koploper

6 november 2016, 17:41   Bijgewerkt: 6 november 2016, 17:47

Liverpool mag zich de nieuwe koploper van de Premier League noemen. De ploeg van Jürgen Klopp won met maar liefst 6-1 van laagvlieger Watford en komt daardoor op 26 punten, één meer dan de nummer twee Chelsea. Georginio Wijnaldum was trefzeker.

Watford incasseerde in de laatste drie competitieduels geen tegengoal en begon tegen Liverpool ook sterk. Pas na 26 minuten lukte het Sadio Mané om doelman Heurelho Gomes te passeren. Nog geen drie minuten later maakte Coutinho er 2-0 van. Met nog twee minuten te spelen in de eerste helft stond ook de derde treffer van de thuisploeg op het scorebord na een rake kopbal van Emre Can.

In de tweede helft ging Liverpool verder waar het gebleven was. Binnen een kwartier lagen ook de vierde en vijfde treffer in het doel via Roberto Firmino en nogmaal Mané. Wijnaldum begon op de bank, maar mocht twintig minuten voor tijd invallen. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte hij er via een rebound nog 6-1 van.

Bij Watford begonnen Nordin Amrabat en Daryl Janmaat in de basis. Laatstgenoemde maakte het enige doelpunt voor de bezoekers. Na een goede voorzet van Amrabat schoof hij de bal in de verre hoek.

Southampton

Southampton beleefde een heel wat minder goede middag. Op bezoek bij Hull City ging de ploeg met 2-1 onderuit. Southampton kende een vliegende start nadat Charlie Austin al in de vierde minuut een strafschop benutte. Na rust stelde de thuisploeg echter in twee minuten orde op zaken. Robert Snodgrass scoorde na 61 minuten de gelijkmaker en even later was er de voorsprong via Michael Dawson: 2-1.

Southampton, waar Jordy Clasie en Virgil van Dijk in de basis begonnen, kreeg nog enkele kansen om een punt mee naar huis te nemen, maar faalde keer op keer in de afronding. Na elf duels bezet de ploeg de tiende plaats op de ranglijst.

[photo,102305,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen