Heracles pakt gelukkige zege bij knullig Vitesse

6 november 2016, 16:48

Heracles Almelo heeft in Arnhem zijn tweede zege van het seizoen weten te pakken tegen een wat ongelukkig spelend Vitesse. De thuisploeg had in grote delen van de wedstrijd de overhand, maar was vaak slordig aan de bal en kon het veldoverwicht niet vertalen naar echte kansen. Voor Heracles leverden een wereldgoal van Brahim Darri en een strafschop eindelijk weer eens een overwinning op: 1-2.

Vitesse had in de eerste helft onmiskenbaar de overhand, maar kon het overwicht in balbezit niet vertalen naar uitgespeelde kansen. Er werd bij vlagen uitermate slordig gevoetbald, waardoor simpele passes over enkele meters niet aankwamen bij een ploeggenoot en regelmatig onnodigover de zijlijn verdwenen. Het thuispubliek werd absoluut niet verwend, want behoudens enkele mislukte pogingen van afstand kon aan beide kanten lange tijd geen echt wapenfeit worden genoteerd. Nathan kreeg halverwege de eerste helft nog wel de handen op elkaar, toen hij een mislukte voorzet van Ricky van Wolfswinkel in een keer uit de lucht plukte en het speeltuig vanuit een lastige hoek op doel joeg. Doelman Castro kreeg er echter een hand tegenaan, waardoor het gevaar voor Heracles was geweken. Aan de andere kant was het enkele minuten later Brahim Darri die het vanaf de linkerkant probeerde. Zijn schot vanaf een meter of 25 daalde gevaarlijk, maar kon Eloy Room niet verrassen. Doordat de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe – een voorzet vanaf links kwam terecht bij Van Wolfswinkel, die de bal maar net naast het doel tikte – ook tot niets leidde, eindigde een teleurstellende eerste helft in 0-0. 

Het lag in de lijn der verwachting dat Vitesse vervolgens op zoek zou gaan naar een nieuwe voorsprong, maar het tegenovergestelde bleek waar. Toen de bal na 73 minuten via Darri terecht kwam bij Brandley Kuwas, zag Guram Kashia geen andere uitweg dan het over de knie leggen van de potentiele Oranje-international. Makkelie had geen andere keuze dan het geven van een strafschop, die door Armenteros zonder pardon werd binnengeschoten. Heracles mocht hierna dus gaan hopen op de tweede overwinning van het seizoen, terwijl Vitesse nog wel probeerde om de schade te herstellen. Het had smaakmaker Nathan echter al moeten wisselen door een blessure, waardoor er geen verandering meer kwam in de stand. Vitesse heeft dankzij de nederlaag in eigen huis nu al vier wedstrijden op rij niet weten te winnen, terwijl Heracles met de wat gelukkige driepunter de degradatiezone weer weet te verlaten.

[photo,102291,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen