Oud-eredivisiespelers laten Zulte Waregem juichen

5 november 2016, 20:01

Met dank aan twee spelers met een verleden in de Eredivisie heeft Zulte Waregem haar koppositie in de Belgische competitie behouden. Door goals van Timothy Derijck en Davy de Fauw won de ploeg van coach Francky Dury zaterdag met 1-2 bij Westerlo.

De Fauw, in het verleden actief bij Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade, bezorgde Zulte Waregem met een doelpunt in de 73ste minuut de winst in Het Kuipje. Derijck, afgelopen zomer overgekomen van ADO Den Haag, had Essevee na een half uur uit een strafschop voor de eerste keer op voorsprong gezet. Maxime Annys herstelde vlak voor rust het evenwicht namens Westerlo.

Zulte Waregem heeft na veertien duels dertig punten, zes meer dan nummers twee Anderlecht en Oostende. Die teams staan zondag nog wel tegenover elkaar in Brussel.