Gudelj wil niet op bank zitten en wordt uit Ajax-selectie gezet

Gudelj wil niet op bank zitten en wordt uit Ajax-selectie gezet

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 november 2016 – Het sportieve succes van Ajax begint langzamerhand ook haar slachtoffers te krijgen. Nadat eerder al Anwar El Ghazi een aanvaring beleefde met coach Peter Bosz, is nu ook Nemanja Gudelj in opspraak geraakt in Amsterdam. De middenvelder heeft bij de trainer aangegeven dat hij niet meer op de bank wil zitten, waarop Ajax besloten heeft om hem buiten de selectie te plaatsen.

Gudelj zit dus ook niet bij de selectie voor het duel met AZ van zondagmiddag, zo geeft Ajax aan op de officiële website. "De middenvelder heeft in een gesprek met Peter Bosz laten weten dat hij het mentaal niet kan opbrengen om op de reservebank te zitten. Dit geeft Bosz en zijn staf aanleiding om hem niet alleen buiten de wedstrijdselectie te laten, maar ook tot nader order uit de A-selectie te zetten. Gudelj heeft om die reden zaterdagmiddag apart van de groep getraind", schrijft Ajax in de verklaring.

Directeur Marc Overmars is niet te spreken over het gedrag van de Serviër, die door de komst van Hakim Ziyech en de entree van Lasse Schöne in het basisteam de laatste periode wisselspeler was. "Wij worden genoodzaakt deze maatregel te nemen. Ik heb inmiddels ook met Nemanja gesproken. Wij vinden deze mentaliteit niet passen bij een topsporter. Hij vertrekt maandag naar de nationale ploeg en zodra hij terugkomt zullen we met hem om de tafel gaan om te bepalen hoe we dit gaan oplossen", aldus Overmars.

gerelateerd