Jong PSV verliest bij Helmond Sport, VVV bovenaan

4 november 2016, 22:14   Bijgewerkt: 4 november 2016, 23:04

VVV-Venlo is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De ploeg van coach Maurice Steijn won vrijdag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht met 3-1 en nam daarmee de koppositie over van Jong PSV, dat met 1-0 onderuit ging bij Helmond Sport. MVV klom dankzij een 2-1 overwinning op Telstar naar de tweede plaats, Jong PSV staat nu derde.

In het Lavans Stadion in Helmond kwam Jong PSV een tegengoal van Mark Höcher in de vijftigste minuut niet meer te boven. VVV profiteerde in de eigen Koel met een 3-1 overwinning op FC Dordrecht. Clint Leemans (penalty) en Ralf Seuntjens maakten na rust het verschil voor de Limburgers, die door een late rode kaart van Tim Receveur wel afsloten met tien man. Bij rust was de score nog 1-1, door toedoen van Vito van Crooij (VVV) en Michael Chacón (Dordrecht, strafschop).

VVV voert de Jupiler League aan met 27 punten uit dertien wedstrijden, Jong PSV is met twee punten minder de nummer drie. Tussen beide teams staat MVV op de tweede plaats met 26 punten. In de eigen Geusselt wonnen de Maastrichtenaren met 2-1 van Telstar, door een late goal van Dyon Gijzen. Door een rode kaart van Bryan Ottenhoff was Telstar vlak na de pauze met tien man komen te staan, MVV-speler Alessandro Ciranni miste de daaropvolgende penalty. Met een man minder kwam Telstar in de zestigste minuut wel langszij via Denis Mahmudov. Thomas Verheijdt had MVV in de 37ste minuut aan de leiding gebracht.

Jong PSV deelt de derde plaats met Almere City FC, dat hekkensluiter Achilles '29 thuis met 1-0 de baas was. Tom Overtoom was in de derde minuut van de extra tijd verantwoordelijk voor de enige treffer in het Yanmar Stadion. NAC Breda had Jong PSV kunnen passeren, maar leed op visite bij Jong Ajax een nederlaag. In een vrijwel lege Amsterdam ArenA werd het 2-1 voor de thuisclub, die nu samen met NAC op plek vijf staat (23 punten). Anwar El Ghazi, die zich deze maand om disciplinaire reden bij Jong Ajax moet melden, en Matthijs de Ligt zetten de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Cyril Dessers deed een kwartier voor tijd iets terug namens NAC.

Na een reeks van vijf duels waarin slechts één punt werd gepakt, scoorde De Graafschap op de eigen Vijverberg tegen Fortuna Sittard een overtuigende driepunter. Door treffers van Elvio van Overbeek (2), Piotr Parzyszek, Leon ter Wielen (eigen goal) en Jan Lammers werd het 5-0. Ook mededegradant SC Cambuur verzekerde zich van drie punten, al werd het winnende doelpunt tegen FC Volendam pas in de derde minuut van de blessuretijd gemaakt (2-1). Martijn Barto liet de supporters in het Cambuurstadion op de valreep juichen. Sander van de Streek had in de 72ste minuut gelijkgemaakt namens Cambuur, dankzij Kevin van Kippersluis ging Volendam bij de pauze nog aan de leiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen