Zeegelaar krijgt voorkeur boven Willems: "Ken hem goed"

4 november 2016, 12:54   Bijgewerkt: 4 november 2016, 13:22

De meest in het oog springende naam in de selectie van het Nederlands elftal voor het oefentreffen met België (9 november) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (13 november) is die van Marvin Zeegelaar. De linkspoot, die afgelopen zomer na diverse buitenlandse avontuur bij Sporting Clube de Portugal neerstreek en daar de afgelopen tijd als linksachter noteert, krijgt de voorkeur boven Jetro Willems.

"Ik ken Zeegelaar goed, al vanaf het moment dat ik hoofd opleiding was bij Ajax", verklaart bondscoach Danny Blind op de persconferentie. "Hij kwam via tal van omzwervingen bij Rio Ave terecht en heeft vanuit daar een mooie transfer gemaakt nar Sporting. Daar is hij ons aan het begin al opgevallen. Toen speelde hij niet altijd, maar de laatste zes weken is dat wel het geval. Hij speelde onder meer twee keer tegen Dortmund en één keer tegen Real Madrid en liet daarbij een goed niveau zien. En dat als linksback, terwijl hij een gewezen linksbuiten is. Dat komt hem ten goede, ook vanwege zijn offensieve daden. Jetro Willems heeft die kwaliteiten ook, maar laat die op dit moment minder zien", vindt Blind.

Op het middenveld geeft Blind de voorkeur aan Stijn Schaars. Spelers als Marten de Roon, iemand die het uitstekend doet bij Middlesbrough, laat de bondscoach van Nederland links liggen. "Ik heb De Roon ook veelvuldig bekeken. Het is een jongen waarvan je hoopt dat hij stappen maakt. Het is heerlijk om zo'n jongen in het team te hebben omdat hij altijd het teambelang denkt, maar ik vind hem nog wat te vlak en gereserveerd in balbezit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen