Zeegelaar, Schaars, Robben, Vilhena en Lens bij Oranje

4 november 2016, 12:25   Bijgewerkt: 4 november 2016, 16:06

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België (9 november) en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (13 november) is bekend. Er bevinden zich meerdere opvallende namen bij Oranje. Zo zijn onder meer Marvin Zeegelaar, Stijn Schaars, Arjen Robben, Jeremain Lens, Tonny Vilhena en Terence Kongolo opgeroepen. Jetro Willems en Kevin Strootman zijn opvallende afwezigen.

Robben meldt zich pas na de oefeninterland tegen België bij Oranje en zal dus alleen tegen Luxemburg in actie komen. Op 13 november verscheen de captain voor het laatst binnen de lijnen bij Nederland, dat toen dankzij twee doelpunten van de aanvoerder met 2-3 bij Wales wist te winnen. Waar Robben dus in één van de twee interlands in actie komt, zal Quincy Promes vermoedelijk helemaal niet in actie komen. De vleugelaanvaller van Spartak Moskou is wel uitgenodigd door Blind, maar kampt met enkelklachten en is voor beide wedstrijden van Oranje een groot vraagteken. Jeremain Lens is wel weer een tijdje fit, waardoor door de Fenerbahçe-speler zijn rentree maakt in de selectie.

Stijn Schaars is voor de eerste keer sinds lange tijd weer onderdeel van het keurkorps van Oranje. De middenvelder van sc Heerenveen debuteerde in 2006 voor Oranje en kwam in totaal tot 23 interlands, waarvan het duel met Frankrijk op 5 maart 2014 de laatste was. Feyenoorders Terence Kongolo en Tonny Vilhena maken ook deel uit van de selectie. Vilhena beleefde een dramatische week, wegens het overlijden van zijn moeder, maar maakt komend weekend alweer zijn opwachting voor Feyenoord.

Jetro Willems is er wegens zijn vormdip niet bij, gaf Bind aan op de persconferentie. Kevin Strootman is er ook niet bij. De bondscoach heeft met hem gesproken en in goed overleg is besloten om de AS Roma-speler, die geschorst is voor het treffen met Luxemburg, rust te geven.

De volledige selectie van Oranje

Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg), Jasper Cillessen (FC Barcelona), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (Sporting Portugal), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Jeremain Lens (Fenerbahce), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (sc Heerenveen), Wesley Sneijder (Galatasaray), Maarten Stekelenburg (Everton), Joël Veltman (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Marvin Zeegelaar (Sporting Clube de Portugal).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen