Vijfklapper voor Aduriz in Europa League: "Uitmuntend"

4 november 2016, 09:41

Het was donderdag de avond van Aritz Aduriz in de Europa League. De 35-jarige aanvaller van Athletic de Bilbao schreef historie door als eerste speler vijf keer te scoren in een Europa League-wedstrijd. De 35-jarige spits, die tegen Racing Genk drie keer vanaf de penaltystip scoorde, spreekt van een speciale wedstrijd.

Radamel Falcao (FC Porto, 2010/11) en Edinson Cavani (Napoli, 2012/13) hadden in de Europa League al eens vier keer gescoord, maar vijf doelpunten in één wedstrijd was tot op heden nog niet gelukt. Aduriz beseft dat hij geschiedenis heeft geschreven. "De wedstrijd was uitmuntend", jubelde de Spanjaard na afloop. "Vijf doelpunten maken in één wedstrijd komt niet elke dag voor en ik ben uiteraard heel gelukkig. Ik had nooit verwacht dat dit zou lukken."

Hoewel het duel de grote 'Aduriz-show' was, wil de spits niet alle eer opstrijken. "Zonder mijn ploeggenoten kan ik niks. Dit is niet alleen mijn prestatie, we hebben dit als team gerealiseerd", zegt de international, die dus drie penalty's verzilverde tegen de Belgische opponent. "Ik plaatste de ballen goed en het is altijd mooi als de strafschoppen doeltreffend zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen