Guidetti schreeuwt 'Feyenoord!': "Ajax-fans gaven me vuur"

4 november 2016, 07:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Guidetti liet donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Celta de Vigo zien dat hij nog steeds 'een mannetje' is. Toen de Zweedse international wist te scoren voor zijn werkgever uit Galicië, baarde hij opzien met meerdere gebaren richting de fans van Ajax. Bovendien schreeuwde hij 'Feyenoord!' om de Amsterdamse supporters te provoceren.

Acht spelers van Celta die normaal gesproken in de Primera División in de basis staan, speelden niet in de ArenA. Dat geldt ook voor Guidetti, die in de 78ste minuut het veld in kwam en maar één minuut nodig had om het net te vinden. Een beladen doelpunt, vanwege zijn verleden bij Feyenoord. "Ik kreeg een goede pass en was in staat om de bal af te maken. Het was een goede goal en zorgde ervoor dat Ajax zenuwachtig werd", vertelt Guidetti voor de camera van FOX Sports.

Na zijn doelpunt was Guidetti de Ajax-fans aan het provoceren met gebaren en door 'Feyenoord!' te schreeuwen. "Het is natuurlijk mooi om dit voor Rotterdam en de supporters van Feyenoord te doen. Daar bestaat geen twijfel over: dat is de ploeg die ik steun. Dat zal ik altijd blijven doen, waar ik ook speel. Dat zorgt er natuurlijk voor dat ik niet voor Ajax ben. Ik schreeuwde Feyenoord na mijn goal, omdat ik die club support", aldus Guidetti.

De Zweedse aanvaller geeft aan dat hij niet heeft meegekregen wat de Ajax-aanhang allemaal over hem zong. "Ik begreep alleen het gedeelte van mijn naam. Misschien is dat maar beter ook", knipoogt de Zweed. "Zij gaven mij vuur en energie met hun geschreeuw. Daardoor heb ik kunnen scoren. Ik bedank ze daarvoor."

Guidetti genoot van zijn doelpunt, maar baalt wel stevig van de 3-2 nederlaag tegen Ajax. "We hadden pech dat we de derde treffer niet vonden. Het zou een geweldige comeback zijn geweest. Dit is zo onnodig. We hadden de kans om hier minimaal een punt te pakken, maar dat hebben we niet gedaan. Dat maakt me pissed off, maar zo gaat het in het leven. We moeten weer door."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen