Wenger bezorgd over Xhaka: "Discipline is belangrijk"

3 november 2016, 17:41

De Premier League kent veel derby's van Londen, maar die tussen Arsenal en Tottenham Hotspur is toch wel altijd de meest beladen. Dat weet uiteraard ook Arsène Wenger, de Arsenal-coach waarschuwt in aanloop naar de clash zijn pupil Granit Xhaka.

De deze zomer overgekomen Zwitser pakte in de afgelopen 2,5 jaar liefst acht rode kaarten voor zijn club of land. De middenvelder keert bovendien terug van een schorsing van drie wedstrijden na zijn rode prent tegen Swansea City. "Dus ik ben wel licht bezorgd", zo geeft Wenger toe tegenover The Guardian. "Discipline is heel belangrijk. Zeker in een derby is het cruciaal om je reacties onder controle te hebben."

Ondanks zijn vele rode kaarten staat Xhaka niet bekend als een naar mannetje of een schopper. "Hij is een hele kalme jongen, maar soms op het veld reageert hij te impulsief. Dat weet hij ook en hij moet er aan blijven werken."

Volgens de Franse manager heeft de derby tegen Tottenham meer lading dan anders. Hij hoopt met Arsenal zijn kandidatuur te stellen als titelkandidaat. "Het is meer dan een normale derby. We spelen thuis en moet laten zien dat we grote factor zijn de Premier League en ook dit soort wedstrijden kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen