Schaars wil meer respect voor routiniers: "Moeilijk aan te horen"

3 november 2016, 12:48

Stijn Schaars vertrok afgelopen zomer van PSV naar sc Heerenveen en behoort bij de Friezen wekelijks tot de uitblinkers. Zijn goede spel werd beloond met een plaats in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder is van mening dat oudere spelers te snel worden afgeserveerd.

Toen Schaars vertrok bij PSV vroeg hij zich af waarom hij uit niet al te veel clubs kon kiezen. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat clubs niet wisten dat ik al een jaar helemaal fit ben. Clubs dachten dat ze een risico zouden nemen als ze met Schaars in zee zouden gaan. De waarheid is dat ik altijd Andrés Guardado en Jorrit Hendrix voor me had en weinig aan spelen toekwam", vertelt de middenvelder aan het Algemeen Dagblad.

Datzelfde zag hij gebeuren met Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. "Als het even minder gaat, serveren we ze af. Kan dat ook op een andere manier alsjeblieft? Ik heb met die jongens gespeeld. Ik vind dat echt moeilijk om aan te horen", aldus Schaars, die vrijdag hoort of hij bij de definitieve selectie van Oranje zit. "Je zou zeggen: de bondscoach heeft me niet gebeld om me direct weer af te laten vallen. Maar ik hoor het morgen wel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen