Vd Brom: "Hebben, zeker in Europa, iets recht te zetten"

Vd Brom: "Hebben, zeker in Europa, iets recht te zetten"

2 november 2016 – AZ moet donderdag winnen bij Maccabi Tel Aviv om een reële kans te houden op overwintering in de Europa League. De Alkmaarders gingen twee weken geleden voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen de club uit Israël. Eerder in de groepsfase verloren ze al van Zenit St. Petersburg en speelden ze gelijk tegen Dundalk."Willen we nog iets in de Europa League, dan moeten we morgen winnen", weet ook coach John van den Brom, geciteerd door de officiële website van AZ. "Het is heel simpel, maar wel de opdracht. We hebben, zeker in Europa, iets recht te zetten. Tot nu toe is het roemloos."

"Het is erop of eronder", vult Stijn Wuytens aan. "We moeten winnen en dan kijken we wat er bij het andere duel gebeurt. Dit is echt een sleutelwedstrijd. We maken zeker een kans. Na de laatste twee wedstrijden is het vertrouwen weer terug bij het team en we hebben al laten zien dat Maccabi kwetsbaar is. Het geloof dat we nog kunnen stunten in deze poule is er."

"Ze zijn graag aan de bal", zegt Wuytens over de tegenstander. "Dat betekent dat wij heel agressief moeten zijn en hen niet in de wedstrijd moeten laten komen. Zeker in de laatste fase van het vorige duel probeerden we Maccabi onder druk te zetten en creëerden we ook kansen."

AZ kan in Israël weer beschikken over Ridgeciano Haps en Ron Vlaar. "Iedereen is mee en fit. We kunnen daardoor weer spelen in het vertrouwde systeem", vertelt Van den Brom. Over de invulling van de spitspositie is hij duidelijk: "Wout Weghorst gaat spelen".

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020