Ook Sanchez op het matje vanwege belastingfraude

2 november 2016, 13:59

Alexís Sanchez speelde 2,5 jaar geleden zijn laatste wedstrijden voor Barcelona. Toch jaagt een situatie uit die periode de aanvaller van Arsenal nog na. De Spaanse belastingdienst wil namelijk nog slordige één miljoen euro zien van Chileen, zo schrijft het Catalaanse El Periodico.

Het gaat om geld dat hij verdiend heeft tijdens zijn periode bij Barcelona aan portretrechten. Hierover zou hij nog geen belasting hebben betaald. Hij zou gefraudeerd hebben bij de belastingopgave van 2012 en 2013 waardoor hij nu nog om precies te zijn 983.443 euro moet afstaan. Door zijn portretrechten te verkopen zou Sanchez verschillende bedrijven in Malta en Chili hebben helpen opstarten.

Sanchez is al de vijfde (ex-)speler van Barcelona die in aanraking komt met de belastingdienst. Lionel Messi werd eerder deze zomer nog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden. Verder kwamen ook Samuel Eto'o, Javier Mascherano en Adriano ook al eens in de problemen in de tijd dat zij hun geld in Camp Nou verdienden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen