Topscorer Modeste baart opzien: "Geen onemanshow"

1 november 2016, 16:50

RB Leipzig is met de tweede notering voorlopig dé stuntploeg in de Bundesliga, maar in de schaduw van de promovendus baart ook 1. FC Köln opzien. De ploeg staat knap op de vierde positie en heeft dat mede te danken aan Anthony Modeste, die al elf keer scoorde en daarmee topscorer van de competitie is. De Fransman vindt de vierde positie desondanks een teamprestatie.

Köln scoorde tot nu toe zestien keer in de competitie, Modeste nam dus elf van die treffers voor zijn rekening. "Het is aan het team te danken dat ik veel scoor", zegt hij bescheiden in Kicker. "Het is bij ons geen onemanshow. We hebben succes omdat we samenwerken met het hele team en de hele selectie. Iedereen draagt zijn steentje bij in onze ploeg."

Modeste beseft dat de ploeg uitstekend bezig is, met een vierde positie. Köln pakte dit seizoen onder meer een punt weg bij Bayern München. "Achttien punten is een geweldig aantal, maar we moeten nu door. Dat is belangrijk", zegt de aanvalsleider. "Het doel is om elke wedstrijd te winnen en dat gaan we komend weekend weer proberen." 

Na negen duels heeft Modeste vier doelpunten meer gemaakt dat Bayern München-topschutter Robert Lewandowski.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen