Klose (38) stopt als voetballer en gaat bij DFB aan de slag

1 november 2016, 17:54

Miroslav Klose vindt het genoeg geweest. De 38-jarige aanvaller heeft aangekondigd dat hij een punt achter zijn imposante voetbalcarrière heeft gezet. De voormalig international gaat aan de slag bij de Duitse voetbalbond DFB, die bevestigd heeft dat het Klose met een praktische constructie gaat opleiden tot trainer.

In overleg met bondscoach Joachim Löw en sportief directeur Hansi Flick heeft Klose besloten om een individueel programma af te werken bij de DFB, met het doel om klaargestoomd te worden voor een loopbaan als trainer. Hij zal in het kader hiervan deel uitmaken van de technische staf van de Duise ploeg en is bij de interlands tegen San Marino (11 november) en Italië (15 november) voor het eerst te zien in de technische staf van Die Mannschaft.

Het contract van Klose bij Lazio Roma liep afgelopen zomer af, sindsdien zat de spits zonder club. Voor zijn periode in Italië speelde de geslepen goaltjesdief achtereenvolgens voor FC Homburg, FC Kaiserslautern, Werder Bremen en Bayern München. Met Duitsland werd Klose wereldkampioen in 2014. Tijdens zijn vierde mondiale eindtoernooi kroonde hij tot WK-topscorer aller tijden, met zestien goals. Klose is bovendien all-time topscorer van Duitsland (71 treffers) en staat met 137 caps tweede op het lijstje met spelers die de meeste interlands speelden, Lothar Matthäus (150) voert deze lijst aan.

Klose vindt het mooi om terug te keren bij de DFB. "In de nationale ploeg heb ik mijn grootste successen beleefd, die zal ik nooit vergeten. Ik geniet ervan dat ik hier terugkeer. Ik wil me zorgvuldig voorbereiden op een carrière als trainer en ben Löw en Flick erg dankbaar voor deze kans. Ik hoop dat ik snel leer om strategieën en tactieken uit te denken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen