ErediVisie: wat opviel in de elfde speelronde

ErediVisie: wat opviel in de elfde speelronde

31 oktober 2016 – Feyenoord is niet langer ongenaakbaar in de Eredivisie. De Rotterdammers zijn nog steeds ongeslagen, maar hebben nu twee keer op rij punten gemorst in de eigen Kuip. Ajax en PSV wisten te profiteren. Maar FCUpdate.nl zag meer opvallende en gekke dingen gebeuren in de Eredivisie. In deze rubriek lopen we weer een rondje langs de velden. Met een brutaaltje, een verschrikkelijke vierde man, geknok op de wc en een optater.Brutaaltje in vreemdelingenlegioen

Daar stond 'ie dan. Beugel, een x-aantal puistjes en pas 17 jaar en 23 dagen oud. Maar toch een flinke portie zelfvertrouwen. Ferdi Kadioglu kroonde zich zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht tot de jongste doelpuntenmaker ooit voor NEC. Met een heerlijk schot in de kruising bepaalde hij de eindstand in de Galgenwaard op 1-1. Eerder dit seizoen werd hij met zijn 16 jaar en 326 dagen al de jongste NEC'er aller tijden in de Eredivisie. Het mooiste aan het verhaal: hij lijkt het zelf de normaalste zaak van de wereld te vinden. De havo-scholier is een brutaaltje, in de goede zin van het woord. "Ja, dat is mijn specialiteit", sprak hij gevat tegen de NOS na zijn doelpunt tegen Utrecht. Dat klopt, getuige ook zijn heerlijke panna tegen Utrecht. "Mijn kwaliteiten liggen aan de bal en ik denk dat ik veel dingen aan de bal heb laten zien", aldus Kadioglu. Als het talent in het veld net zo zelfverzekerd en brutaal blijft als voor de camera, komt het wel goed. Hij is een mooi groeibriljantje in het vreemdelingenlegioen van NEC, dat met elf buitenlanders in de basis stond in Utrecht.

Knokken op de wc

Bij de 2-2 van Sparta Rotterdam tegen Heracles Almelo waren doelpuntenmaker Loris Brogno en Thomas Verhaar nog vrolijk met elkaar aan het juichen, maar een aantal minuten later ging het mis tussen de twee Spartanen. Zowel Brogno als Verhaar wilde zich ontfermen over de penalty in de slotseconden. Verhaar nam hem uiteindelijk en zag zijn inzet gekeerd worden door Heracles-goalie Bram Castro. Brogno en Verhaar waren aan het ruziën over de situatie en stonden na afloop de pers niet te woord. Coach Alex Pastoor gaf op karakteristieke wijze een verklaring. "Bij allebei is nu veel emotie aanwezig. Dat moeten ze eerst maar met zijn tweeën uitvechten. Dat vind ik prima, want dat hoort erbij. Door dit geleuter hebben we geen drie punten gepakt. Als ze nog met zijn tweeën willen knokken, sluit ik ze op in de wc en na een uur doen we dan de deur open", sprak Pastoor bij FOX Sports.

Wéér een dreun voor Wuytens

Nee, het zit Stijn Wuytens niet bepaald mee. Onlangs kreeg hij in de Europa League-wedstrijd tegen Dundalk al een optater van jewelste. Hij werd destijds buiten bewustzijn per brancard van het veld afgedragen en hield er een lichte hersenschudding aan over. In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag was het opnieuw zover. Door toedoen van zijn eigen doelman, nog wel. AZ-keeper Sergio Rochet knalde de bal na drie minuutjes spelen van nog geen twee meter ziedend hard tegen het achterhoofd van Wuytens. Gelukkig voor de Belg kon hij dit keer gewoon doorspelen en viel de schade mee. Toch was het wel weer even schrikken. "Ik kan er niets over vertellen. Ik kan me niets herinneren. Het is helemaal weg", aldus Wuytens. Ondanks de knal wist AZ in Den Haag eindelijk weer eens te winnen in de Eredivisie, iets wat op 18 september voor het laatst gebeurde. 'Supersub' Robert Mühren flikte het weer. Kan John van den Brom nog wel om de gouden wissel heen?

Geklooi met vierde man

De IJssel kleurde zondagmiddag blauw-wit: PEC Zwolle won de beladen burenruzie tegen Go Ahead Eagles met 3-1. De belangrijke 2-1 werd gemaakt door Mustafa Saymak, die zich rond de wedstrijd maar even niet in zijn woning in Deventer begaf. Wat tijdens de wedstrijd opviel, was dat PEC-coach Ron Jans continu aan het bakkeleien was met de vierde official. Nee, Jans en Christiaan Bax zijn geen vrienden van elkaar. Jans lag meerdere keren met de official in de clinch ("Jij ziet de hele tijd niks. Wij zijn het toch nooit met elkaar eens, die ervaring heb ik al wel. Je moet roepen wat je ziet en niet dat je een hekel aan mij hebt") en besloot daarom om in de tweede helft aan de andere kant van de dug-out te zitten. "Hij zal mij misschien de meest verschrikkelijke trainer van de Eredivisie vinden, maar ik vind hem de meest verschrikkelijke vierde man", aldus Jans bij de NOS.

Overigens waren, naast het blauw verven van de Wilhelminabrug in Deventer, deze Zwolse doeken wel het tonen waard.

Door: Koen Jans

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020