Jordi Cruijff: "Begroting Maccabi vergelijkbaar met AZ"

31 oktober 2016, 08:44

Jordi Cruijff kijkt als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv uit naar de Europa League-wedstrijd tegen AZ van komende donderdag. Het is deel twee van een tweeluik tussen beide ploegen, waarvan het eerste deel in Alkmaar in een 1-2 overwinning voor de Israëlische club eindigde. Cruijff ziet gelijkenissen tussen Maccabi en AZ en onderstreept de belangen van het duel.

"Qua begroting is Maccabi Tel Aviv denk ik te vergelijken met AZ. Hoewel ik het niet precies weet, omdat ik alleen verantwoordelijk ben voor de organisatie rond het eerste elftal, zal het zo rond de 20 miljoen euro liggen. Dat houdt dus in dat ook wij moeten opleiden, willen we op niveau mee blijven doen", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. De technisch directeur van Maccabi stelt dat de jeugdopleiding van zijn werkgever prima is, maar dat het zonde is dat er geen beloftenploeg is.

Een 'grotere en moderne accommodatie' is ook belangrijk voor Maccabi, geeft Cruijff aan. "Nu spelen we donderdag tegen AZ in een kleiner stadion, dat we tijdelijk gebruiken. Ik hoop dat er zo'n 14.000 mensen zullen komen, want net als in Alkmaar moeten we punten pakken om zicht op de volgende ronde te houden. Ook om het voordeel van de drie punten die we bij AZ hebben gepakt een voordeel te laten blijven. Wat dat betreft heeft Maccabi de beschikking over een sterke twaalfde man. De Israëliërs houden van voetbal en leven ook tijdens de wedstrijden enorm mee. Met de voetbalcultuur hier is echt niks mis", aldus Cruijff.

"Een overwinning op AZ is daarom heel belangrijk. We hebben met Maccabi de ambitie om internationaal te groeien, dus moet die tweede ronde worden gehaald", besluit Cruijff.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen