Van Persie en Lens helpen Fenerbahçe aan ruime zege

30 oktober 2016, 19:05

Robin van Persie, Jeremain Lens en trainer Dick Advocaat hebben zondag een eenvoudige wedstrijd beleefd met Fenerbahçe. Voor eigen publiek was het met 5-0 te sterk voor Karabükspor. De tegenstander stond na een half uur al met tien man vanwege een rode kaart.

Van Persie zette zijn ploeg na een kleine twintig minuten op voorsprong. De spits zette de keeper op het verkeerde been bij een strafschop. Karabükspor kwam daarna met tien man te staan vanwege een tweede gele kaart voor Ceyhun Gülselam. Vlak voor rust deelde Fenerbahçe de volgende klap uit met een doelpunt van Martin Skrtel.

In de tweede helft stond binnen een kwartier de eindstand op het scorebord. Van Persie zette zijn ploeg op een 3-0 voorsprong, waarna Aatif Chahechouhe voor de 4-0 tekende. Het slotakkoord was voor Jeremain Lens, die net als Van Persie in de basis begon. Lens bepaalde de eindstand op 5-0. De ploeg uit Istanbul staat op een vijfde plek in de Turkse competitie.