Cambuur wankelt nog steeds, Emmen en RKC winnen

30 oktober 2016, 16:45

Na een 4-2 overwinning op FC Oss en een bekerzege bij TEC (0-4) heeft SC Cambuur heeft niet voor elkaar gekregen om de stijgende lijn vast te houden. De ploeg uit Leeuwarden ging met 2-0 ten onder bij FC Eindhoven en blijft daarom voorlopig een grijze middenmoter in de Jupiler League. FC Emmen en RKC Waalwijk wisten zondag wel beiden met een minimaal verschil te winnen.

Ellende bij Cambuur

Net als De Graafschap is Cambuur dit seizoen na haar degradatie aan het dolen in het Jupiler League-labyrint. De sportieve prestaties zijn tot dusver zeer teleurstellend en daarbij was er sprake van veel interne onrust. Trainer Rob Maas werd de laan uitgestuurd, technisch directeur Henry van der Vegt leverde zijn contract in. Met clubheld Gerald van den Belt en assistenten Sipke Hulshoff en Arne Slot als trainers wil Cambuur zo snel mogelijk de weg omhoog inslaan. Dat lukt echter nog niet echt.

De 2-0 nederlaag bij Eindhoven is een fikse streep door de rekening voor de club uit Leeuwarden, die deze jaargang nog niet één keer twee competitiezeges op rij wist te pakken. In het Jan Louwers Stadion ging het gelijk op, maar kwam Eindhoven vlak voor rust op voorsprong. Na een niet goed weggewerkte corner bracht Sebastiaan de Wilde de thuisploeg op 1-0.

Met Martijn Barto als aanvallende impuls ging Cambuur naarstig op zoek naar de 1-1, maar deze bleef ondanks kansen voor Jamiro Monteiro en Xander Houtkoop uit. Eindhoven kreeg ook al een aantal mogelijkheden en wist wel weer tot scoren te komen. Dario van den Buijs verzilverde een penalty, na een overtreding van Houtkoop in de zestien meter. Daar bleef het bij in Eindhoven, waar Erik Bakker tot overmaat van ramp zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en zodoende geschorst is voor het thuisduel met FC Volendam.

Peters en Voskamp matchwinners

Bij FC Emmen was Cas Peters de held tegen FC Dordrecht. De aanvaller, die afgelopen zomer terugkeerde bij de club waar hij eerder furore maakte, zorgde voor twee doelpunten tegen de Dordtenaren, waarvoor Joël Thomas de score nog wel had geopend: 2-1. RKC Waalwijk won ook met één doelpunt verschil en deed dat dankzij een vroege treffer van Johan Voskamp met 0-1 bij Fortuna Sittard.

Gevolgen voor de stand

Cambuur blijft steken op de dertiende plaats in de Jupiler League, Eindhoven staat nu twaalfde. RKC bezet keurig de zesde plaats, twee plaatsen voor Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen