Lukaku krijgt publiek op de banken op Goodison Park

30 oktober 2016, 16:28

Everton heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen West Ham United omgezet in een 2-0 overwinning. Het duel op Goodison Park werd, niet voor de eerste keer, de Romelu Lukaku-show. De beresterke Belgische spits dirigeerde Everton naar een keurige thuiszege.

Na een weinig verheffende eerste helft maakte Everton het verschil in het tweede bedrijf. Of beter gezegd: maakte Lukaku het verschil. De Belg heeft West Ham duidelijk als favoriete tegenstander, aangezien hij dankzij zijn 1-0 al negen keer scoorde in tien duels met The Hammers. Opvallend: voor de vierde keer dit seizoen was Yannick Bolasie de aangever bij een goal van Lukaku. De spits uit België heeft overigens iets moois bewerkstelligt: voor de eerste keer sinds 1977 heeft hij ervoor gezorgd dat er een speler van Everton vijftig competitiegoals wist te maken in 113 wedstrijden. Bob Latchford slaagde er in 1977 in om vijftig maal te scoren in 112 optredens.

Everton, waar Maarten Stekelenburg wegens een voetblessure ontbrak, wist de stand later nog naar 2-0 te tillen. Na voorbereidend werk van Lukaku wist Ross Barkley binnen te tikken bij de tweede paal. Daarmee werd de winst veiliggesteld door de ploeg van manager Ronald Koeman.

Everton blijft de nummer zes in de Premier League, met achttien punten uit tien duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen