IJsselderby vol spektakel eindigt in voordeel PEC Zwolle

30 oktober 2016, 14:24   Bijgewerkt: 30 oktober 2016, 14:29

Wedstrijden tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn altijd bijzonder en een garantie voor spektakel. De IJsselderby van zondagmiddag deed zijn naam eer aan en stelde geen moment teleur. Een snelle goal, felle duels en fanatiek publiek zorgden voor een heerlijke pot voetbal. Uiteindelijk trok PEC aan het langste eind, de eindstand was 3-1.

Van Polen had dit in de smiezen en bereikte met een prachtige lange pass Queensy Menig, die achter het centrale duo Sander Fischer en Xandro Schenk opdook. De Ajax-huurling nam de bal aan en lobde hem over keeper Theo Zwarthoed heen. Zo stond binnen twee minuten een 1-0 tussenstand op het scorebord en was de trend gezet.

De minuten die volgden brachten alles wat je van een derby verwacht. Felle duels, opstootjes, gedoe tussen technische staf en de scheidsrechter en hoog baltempo. Go Ahead wilde koste wat kost de gelijkmaker afdwingen, maar de 2-0 kwam dichterbij dan de 1-1. Youness Mokhtar schoot op de lat en Menig maakte na een mooie actie bijna zijn tweede. Na een struikeling op het kunstgras schoot het Mokhtar in zijn lies en was zijn wedstrijd afgelopen, hij werd vervangen door Ryan Thomas.

Na rust gingen de ploegen door met waar ze voor rust mee bezig waren, namelijk aanvallen. Gelijk uit de kleedkamer werd PEC gevaarlijk met een voorzet die net niet aankwam. Hierna kwam Go Ahead erg dichtbij een voorsprong toen Mickey van der Hart bij een vrije trap ver voor zijn goal ging staan en Ritzmaier dit doorhad, de Oostenrijker raakte echter de lat.

Net als in de eerste helft werd Go Ahead vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, maar de bal viel niet meer goed. De wedstrijd bleef tot het einde spannend, zo schoot Wolters nog in zijnet en raakte de ingevallen Joey Suk de bal net niet lekker toen hij kon inschieten. Na een hard schot van invaller Kevin Brands en een prima redding van Van der Hart had een andere invaller de bal voor het intikken. Kenny Teijsse schoot echter te slap in en Van der Hart kon opnieuw redding brengen. Fischer kreeg in de slotfase zelfs nog rood, toen hij Achabar tegenhield die onderweg was naar de goal. De daaropvolgende vrije trap schoot Danny Holla prachtig binnen, en zo won PEC de wedstrijd en kon het drie punten bijschrijven.

[photo,102086,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen