Cocu bedankt zijn ploeg: "Tevreden met de uitvoering"

29 oktober 2016, 23:27

Phillip Cocu bedankte na afloop van het duel met Vitesse (0-2) zijn spelers voor de overwinning. De trainer vierde zaterdag namelijk zijn verjaardag en zag de drie punten als een mooi cadeau. Daarnaast was hij ook te spreken over het spel van PSV.

"De ploeg heeft de vooraf besproken tactiek vandaag goed uitgevoerd. Vitesse is een goed voetballende ploeg die veel op de helft van de tegenstander speelt. Dit keer hebben we goed gebruik gemaakt van de ruimtes die ze weggaven", aldus Cocu tegenover de NOS. "Normaal gesproken zijn wij altijd de ploeg die op de helft van de tegenstander speelt, maar dat pakt ook niet altijd even goed uit." 

Na de openingstreffer van Gastón Pereiro ging PSV beter spelen, zo zag ook Cocu. "Dat is een mentaal dingetje. Ik zeg ook altijd dat in het voetbal heel veel mentale kwesties meespelen. Iedereen wilde toen ineens de bal hebben en we bewogen meer. Het is jammer dat we in die fase niet de wedstrijd beslissen. Ook defensief hebben we het goed dichtgehouden. Iedereen ging er vandaag voor honderd procent voor."

Over de blessures van Jetro Willems en Steven Bergwijn kon de trainer nog niet veel zeggen. "Bergwijn heeft een gekneusde voet, maar dat levert waarschijnlijk geen problemen op voor de wedstrijd tegen Bayern München. Willems had last van zijn rug en dat moeten we nog even gaan bekijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen