Robben en Lewandowski dirigeren Bayern naar derbywinst

29 oktober 2016, 17:23   Bijgewerkt: 29 oktober 2016, 17:37

Dat Arjen Robben en Robert Lewandowski spelers van wereldklasse zijn, weet FC Augsburg nu ook. De twee aanvallers hielpen Bayern München zaterdagmiddag langs de streekgenoot: 1-3. Robben scoorde één keer en leverde twee assist, de Pool deed het tegenovergestelde. Ondertussen verbaasde RB Leipzig vriend en vijand wederom, door ook in de negende speelronde te winnen in de Bundesliga. Bij SV Darmstadt 98 zegevierde de stuntploeg met 0-2.

Door de vroege 0-2 voorsprong hoefde de koploper niet zo nodig meer, maar het maakte het gat met de middenmoter nog wel groter. Twee minuten na de pauze scoorde Lewandowski namelijk zijn zevende competitietreffer. Wederom was Robben, die later in de 75ste minuut naar de kant gehaald werd, de aangever. In de slotfase redde de thuisploeg nog wel de eer, via Koo Ja-cheol: 1-3.

Natuurlijk is Bayern de grote blikvanger van de Bundesliga, maar in de schaduw van de gigant zet RB Leipzig een waanzinnige prestatie neer. De kampioen van de Tweede Bundesliga verloor dit seizoen nog nooit en boekte vandaag voor de vierde keer op rij een overwinning. Het is daardoor de trotse bezette van de tweede plaats, met slechts twee punten minder dan Bayern. Vanmiddag werd er met 0-2 gewonnen van SV Darmstadt 98, dat dit jaar een rol in de middenmoot speelt. Marcel Sabitzer was de held aan de kant van de bezoekers, door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Zijn eerste goal viel in de 57ste minuut, zes minuten nadat hij als invaller binnen de lijnen was gekomen. In de 82ste minuut bracht hij de beslissing in het voordeel van de stuntploeg van Ralph Hasenhüttl.

Wolfsburg kent dus een dramatische start in de Bundesliga, ook bij Werder Bremen is het niet best. De Noord-Duitsers wisten slechts twee duels tot dusver te winnen en kregen vandaag in de negende speelronde een veeg uit de pan van SC Freiburg. Met Niklas Moisander binnen de lijnen keek Werder door treffers van Maximilian Philipp en Vincenzo Grifo al bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Santiago García bracht de spanning met zijn eerste goal sinds 2014 wel weer terug in de wedstrijd, maar Amir Abrashi stelde de zege voor de bezoekers vervolgens veilig in de 75ste minuut: 1-3.

FC Ingolstadt 04 staat met twee punten gedeeld laatste in de Bundesliga. Vorige week speelde het nog wel sensationeel (3-3) gelijk tegen Borussia Dortmund, maar de club heeft die lijn niet door weten te trekken. Het moest vandaag door goals van Yunus Malli (penalty) en Levin Öztunali namelijk met 2-0 buigen voor middenmoter FSV Mainz 05.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen