Schaars nam eerst drie keer niet op toen Blind belde

28 oktober 2016, 07:42

Stijn Schaars had niet verwacht dat hij zou behoren tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België op 9 november en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg van vier dagen daarna, zoals hij donderdag ook al [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/306408/schaars-eerlijk-gezegd-had-ik-het-niet-verwacht/,_blank,zei]. De 32-jarige middenvelder van sc Heerenveen werd eerst meerdere keren tevergeefs gebeld door bondscoach Danny Blind.

"Ik heb de eerste drie keer niet opgenomen, ik neem geen onbekende nummers op. Toen kreeg ik een sms en heb ik gebeld. Het is eervol, als je naar Heerenveen gaat, wat wel een mooie club is, reken je niet meer op Oranje", zegt Schaars tegen FOX Sports over zijn plaats in de voorlopige selectie. Maar voordat het zover is, focust hij zich met Heerenveen op de topper van komende zondag tegen Feyenoord (uit). "Dat zijn duels waar je je niet voor op hoeft te laden. Vandaag moesten we het echt uit onszelf halen", zegt Schaars.

Donderdagavond wist Heerenveen ten koste van FC Eindhoven door te gaan naar de achtste finales van de KNVB Beker. Het werd 1-2 in Brabant. "Het was moeizaam, maar dat lag voor het merendeel aan onszelf", concludeert Schaars op de clubwebsite. Slordigheid was troef bij de Friezen. "Daardoor bleef Eindhoven erin geloven, maar ze kregen geen echte grote kansen. Ik moet Eindhoven wel een compliment geven, ze leverden veel energie en wilden er echt wat van maken.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen