Manchester United revancheert zich in de beker op City

26 oktober 2016, 22:55

Manchester United heeft in de EPL Cup stadsgenoot Manchester City uitgeschakeld. Een treffer van Juan Mata een kleine tien minuten na rust was genoeg voor een 1-0 zege voor de ploeg van José Mourinho. Door de nederlaag zitten de mannen van Josep Guardiola al zes officiëlle wedstrijden zonder overwinning. De laatste winstpartij dateert van 24 september, toen werd Swansea City met 1-3 verslagen.

Hoewel City zeker niet met de sterkste opstelling aan de aftrap was verschenen, begon de ploeg voortvaren. Kelechi Iheanacho was in de tweede minuut al gevaarlijk met een omhaal. De bezoekers waren sterker, maar creëerden net als Manchester United maar moeilijk kansen in het eerste bedrijf. Na de theepauze was dat wel even anders. Paul Pogba leek na een paar minuten in de tweede helft de 1-0 te maken, maar zag zijn inzet door Willy Callabero op de paal getikt worden.

Kort erop schoot de Fransman net naast en even later Callabero handelend optreden bij een poging van Juan Mata. De openingstreffer bleek onvermijdelijk. Zlatan Ibrahimovic vond Mata, die koel bleef en met links voor de voorsprong zorgde. Manchester City kwam er na rust amper aan te pas en wist enkel via een paar afstandspogingen van Aleksandr Kolarov het doel van David de Gea nog wel eens onder vuur te nemen. Verder kwamen the Red Devils amper in de problemen, waardoor een plek in de kwartfinale is veiliggesteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen