Real Madrid met zevenklapper naar volgende ronde

26 oktober 2016, 22:55   Bijgewerkt: 26 oktober 2016, 23:17

Er circuleerde onlangs een video op het internet, waarin te zien was dat de selectie van Cultural y Deportiva Leonesa aan het juichen was toen het hoorde dat Real Madrid langs zou komen in de Copa del Rey, maar een feestje werd het bekerduel bepaald niet voor de club uit de Segunda División B. De Madrileense topclub won met 1-7 in de regio Castile en León.

Het was niet alleen een bijzondere wedstrijd voor het bescheiden Cultural Leonesa, maar ook voor Real Madrid. De laatste keer dat de hoofdstedelingen namelijk in actie kwamen in de Copa del Rey was het duel met Cadiz, waarin de niet speelgerechtigde Denis Cherysev uiteindelijk voor een uitschakeling zorgde. Coach Zinedine Zidane vond het ondanks de jacht op sportieve wraak niet nodig om sterren als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Marcelo en Keylor Navas in te zetten.

Bij Leonesa staat Gianni Zuiverloon onder contract, maar een droompartij werd het allerminst voor de Nederlandse verdediger. Het eerste Real-doelpunt kreeg hij namelijk op zijn naam. Het was niet de enige Nederlandse inbreng, aangezien Marco Asensio Willemsen – de zoon van een Nederlandse moeder – meedeed bij de Madrileense topclub. De aanvaller wist tweemaal te scoren in het bekerduel.

Alvaro Morata wist ook tweemaal het net te vinden. De andere doelpunten kwamen op naam van Nacho en Mariano Diaz. Met name de fraaie halve omhaal van Nacho was schitterend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen