Barazite kopt Utrecht in blessuretijd langs Groningen

26 oktober 2016, 21:55

Dankzij een late treffer van Nacer Barazite heeft FC Utrecht zich voor de achtste finale van de KNVB-beker geplaatst. Lang leek het tegen FC Groningen uit te draaien op een 0-0 gelijkspel en dus verlenging, maar in de slotseconden kopte de middenvelder verdiend raak.

FC Utrecht en FC Groningen begonnen beide niet met de meest aanvallende intenties aan het bekerduel. De verliezend bekerfinalist van vorig jaar was iets aanvallender en kreeg ook wat kansjes via onder andere Richairio Zivkovic. De spits kopte de bal net naast. Na een klein halfuur waren de Groningers ineens levens gevaarlijk via Hans Hateboer, de verdediger kopte uit een hoekschop tegen de lat. De druk van de thuisploeg nam echter steeds meer toe, het leidde tot een kopbal van Willem Janssen die van de lijn werd gehaald en even later knalde Sébastien Haller tegen de paal.

Ook na rust was Utrecht beter met al snel een goede kans voor Sofyan Amrabat na goed werk van Haller, maar ook de middenvelder kwam niet tot scoren. Even later gaf Yassin Ayoub voor maar verzuimden Haller en Giovanni Troupée om binnen te tikken. Groningen kwam langzaam beter in de wedstrijd en dat leidde tot een kans voor Mimoun Mahi, maar hij lobte de bal over. In de absolute slotfase kregen de Domstedelingen toch nog loon na werken. Nacer Barazite kopte uit een hoekschop de 1-0 achter Padt, die even daarvoor nog redding had gebracht op een poging van Zivkovic.