Wéér een Ajax-debutant die meteen tot scoren komt

26 oktober 2016, 19:56   Bijgewerkt: 26 oktober 2016, 20:21

De traditie bij Ajax, waarbij debutanten meteen een doelpunt weten te leveren, blijft leven. In de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys wist Pelle Clement woensdagavond in zijn eerste wedstrijd in de Amsterdamse hoofdmacht tot scoren te komen. Niet één, maar twee keer.

Clement kwam direct na de rust binnen de lijnen voor Anwar El Ghazi en had nog geen vijf minuten nodig om het scoreformulier te verschijnen. De 20-jarige aanvaller kreeg van Abdelhak Nouri een steekpass in de loop en tekende voor de 0-5 tegen Kozakken Boys. Hij tikte de bal langs een tegenstander naar zijn rechter been en schoot raak in de korte hoek. Later trof Clement, die tot dusver 41 keer in actie kwam voor Jong Ajax, de lat. Uiteindelijk bepaalde hij de eindstand met zijn tweede van de avond op 1-6. Weer was Nouri de aangever.

Eerder dit seizoen wisten Matthijs de Ligt en Nouri ook al tot scoren te komen tijdens hun debuut. Dat gebeurde ook tijdens een bekerduel, de 5-0 overwinning op Willem II in de eerste ronde. Dat was voor FCUpdate.nl reden genoeg om een special te maken over de traditie van de scorende Ajax-debutanten.

Naast Clement debuteerde ook Carel Eiting voor Ajax in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen