Rangers en ruziënde Barton praten donderdag over toekomst

26 oktober 2016, 18:37   Bijgewerkt: 26 oktober 2016, 20:15

Joey Barton en Rangers FC gaan donderdag om de tafel om te bepalen of de middenvelder nog een toekomst heeft in het Ibrox Stadium. Sinds hij half september op de training een aanvaring had met ploeggenoot Andy Halliday is hij geschorst door de club uit Glasgow.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Barton nog terugkeert op het veld voor Rangers. Niet alleen spreekt de ruzie met Halliday tegen hem, ook werd hij onlangs aangeklaagd door de Schotse FA wegens het gokken op 44 voetbalwedstrijden. Dit gaat is in strijd met hun regels op het gebied van gokken.

Mocht Barton inderdaad vertrekken bij Rangers, dan lijkt het erop dat hij terug kan keren bij Burnley, waar hij in mei vertrok. De Engelsman hielp de huidige nummer veertien van de Premier League vorig seizoen aan de titel in de Championship. Manager Sean Dyche is in gesprek met de BBC nog altijd zeer lovend over de 34-jarige Barton.

"Barton was geweldig op het veld voor ons, dat vergeten mensen nog wel eens", zegt Dyche. "Veel tegenstanders probeerden hem te provoceren en hem op te naaien. Maar hij bleef standvastig en zette zich geweldig in voor het team. Ik denk dat spelers om hem heen daardoor soms opleefden."

In het verleden speelde Barton al voor Manchester City, Newcastle United, Queens Park Rangers, Olympique Marseille en dus Burnley. Ook kwam hij tot één optreden voor de nationale ploeg. Voor Rangers FC kwam hij in de voorbij maanden slechts tot acht optredens en daar lijkt het dus ook bij te blijven.

Wat er donderdag ook besloten wordt door Rangers en Barton, de ruzie is een incident dat illustrerend is voor de carrière van de roemruchte speler. In het verleden bracht hij al 77 dagen in de cel door wegens het mishandelen van een tiener, sloeg hij bij een andere ruzie op training Manchester City-ploeggenoot Ousmane Dabo het ziekenhuis in en ook gaf hij Morten Gamst Pedersen (Blackburn Rovers) een stomp in zijn maag.

Lees ook een special die wij onlangs schreven: Wat heeft Joey Barton allemaal op zijn kerfstok?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen