Leverkusen en Freiburg blameren zich in Duits bekertoernooi

Leverkusen en Freiburg blameren zich in Duits bekertoernooi

25 oktober 2016 – Het bekeravontuur van Bayer Leverkusen en SC Freiburg is in de tweede ronde al ten einde gekomen. Leverkusen verloor na strafschoppen van Sportfreunde Lotte, dat uitkomt in de 3. Liga. SV Sandhausen, de opponent van Freiburg, komt uit in de 2. Liga.Leverkusen kwam in de eerste helft op voorsprong tegen Lotte door een doelpunt van Kevin Volland. In de tweede helft wist de thuisploeg echter op gelijke hoogte te komen. Dat had het te danken aan een eigen doelpunt van Roberto Hilbert. Tien minuten voor tijd werd Leverkusen enigszins in het zadel geholpen door een tweede gele kaart voor invaller Tim Wendel van Lotte.

Het lukte de Bundesliga-club niet de overtalsituatie te benutten in de reguliere speeltijd, waarna een verlenging volgde. Daarin zette Volland zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Ook met tien man trok Lotte de stand weer gelijk. Een strafschoppenserie bracht uitkomst. Daarin miste Leverkusen drie strafschoppen, waardoor het is uitgeschakeld.

Freiburg

Freiburg en Sandhausen maakten er dinsdagavond een doelpuntenfestijn van. Freiburg stond al snel op voorsprong, maar de bezoekers stonden echter na een uur spelen op een 1-3 voorsprong. In de slotfase herstelde Freiburg de schade. Een strafschoppenserie bracht ook bij dit duel uitkomst, waarin Freiburg drie keer het doel miste en eveneens is uitgeschakeld.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 februari 2020

  2. dinsdag 25 februari 2020