De Zeeuw (33) stopt: "Ik heb er de tijd niet meer voor"

25 oktober 2016, 13:44

Wie zich nog afvroeg of Demy de Zeeuw ooit nog op de voetbalvelden te bewonderen zou zijn, heeft het antwoord nu gekregen. De 33-jarige middenvelder heeft aangekondigd dat hij definitief een punt achter zijn carrière heeft gezet. Hij besteedt zijn tijd liever aan andere dingen dan profvoetbal, als mede-eigenaar van voetbalwebsite 433, lifestylemagazine Wannahaves en kledingmerk Balr.

"Ik ben ex-voetballer. Ik denk dat ik die keuze inmiddels wel kan bevestigen", sprak De Zeeuw in een interview met Quote, dat hiervoor samenwerkte met 7Ditches TV. Eerder wilde hij graag naar de Verenigde Staten verkassen, maar ook een dergelijk avontuur zal de Apeldoorner niet aangaan. "Dat was wel een droom en ik zou het nog heel graag willen, maar ik heb er de tijd niet meer voor. Dan moet je eerlijk zijn. Ik ben ook niet meer heel fit. Ik ben wel echt gestopt. Ik ben drukker dan ooit en ben niet een zwart gat beland."

De Zeeuw vindt het lastig om een hoogtepunt te benoemen in zijn carrière. "Ik heb natuurlijk op de halve finale van het WK (tegen Uruguay, red.) gespeeld, maar ik kreeg toen wel een schop in mijn gezicht. Dat was een hele nare ervaring, waar ik veel last van heb gehad. Daarom vind ik het moeilijk om dat als hoogtepunt te noemen. Maar toch, je speelt wel op een WK voor je land. Hoger dan dat is er niet. Ik was heel dicht bij de finale. Met Ajax de dertigste landstitel pakken was trouwens ook bijzonder", aldus De Zeeuw.

De Zeeuw kwam in zijn carrière uit voor Go Ahead Eagles, AZ, Ajax, Spartak Moskou, Anderlecht en NAC Breda. Het jeugdproduct van AGOVV Apeldoorn is 27-voudig international van Nederland.

[photo,49619,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen