Van den Brom: "Had andere reactie van spelersgroep verwacht"

23 oktober 2016, 18:29

AZ wist voor de vierde keer op rij niet te winnen in de Eredivisie. De ploeg van John van den Brom ging op bezoek bij FC Groningen met 2-0 onderuit. De trainer vond na afloop vooral dat het zijn ploeg ontbrak aan mentaliteit.

AZ maakt momenteel een mindere reeks mee. De Alkmaarders speelden eerder al in de Eredivisie drie keer op rij gelijk en verloren de laatste twee wedstrijden in de Europa League. "De nederlaag van vandaag was wel het dieptepunt", aldus Van den Brom tegenover de NOS. "Ik heb aanpassingen in het elftal gedaan na de nederlaag tegen Maccabi Tel Aviv. En dan verwacht je dat de spelers daarop reageren, maar dat heb ik gewoon gemist."

"Je kunt altijd verliezen natuurlijk. Dat vind ik ook vervelend, maar de manier waarop wij vanmiddag verloren irriteert mij het meest", vervolgt de trainer, die Robert Mühren op de bank liet beginnen. "Het was een moeilijke keuze, maar ik koos voor Fred Friday omdat ik dacht dat de ruimtes klein zouden zijn. In dat geval zouden we meer aan hem hebben", vertelt de trainer, die zijn opstelling niet opnieuw wil aanpassen. "Je wilt toch toewerken naar vastigheid, maar het is duidelijk dat er wel iets moet veranderen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen