De Boer verliest met Inter ook bij Atalanta Bergamo

23 oktober 2016, 17:03   Bijgewerkt: 23 oktober 2016, 19:44

De 1-0 overwinning op Southampton van afgelopen donderdag in de Europa League is voor Internazionale niet het begin gebleken van een mooie reeks. De ploeg van coach Frank de Boer kon zondag in de lastige uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo niet overtuigen en ging met 2-1 onderuit in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

Mauricio Pinilla voltrok met een penalty in de 88ste minuut het vonnis over Inter. De Chileen mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Davide Santon op Franck Kessié. Andrea Masiello had Atalanta in de tiende minuut al op 1-0 gezet, maar Eder maakte vijf minuten na de pauze gelijk met een schitterende knal van afstand.

Het is voor Inter de vierde nederlaag in negen Serie A-wedstrijden. De equipe van De Boer is met elf punten de nummer veertien van de Italiaanse competitie, waardoor de druk op de Nederlandse coach verder toe zal nemen. Inter staat nog maar vijf punten boven de rode streep.

Ondanks een rode kaart van Manolo Gabbiadini in de 31ste minuut won Napoli met 1-2 bij hekkensluiter F.C. Crotone. José Callejón was in de zeventiende minuut verantwoordelijk voor de 0-1. Nikola Maksimovic was in de 33ste minuut, kort na de rode kaart van Gabbiadini, de maker van de 0-2. Aleandro Rosi deed in de slotfase iets terug voor Crotone en legde de eindscore vast op 1-2.

Met Wesley Hoedt in de basis boog Lazio op visite bij Torino in de laatste twintig minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar de drie punten gingen desondanks niet mee naar Rome. Door een strafschop van Adem Ljajic in de extra tijd kwam Torino nog terug tot 2-2. Ondanks een vroege 1-0 achterstand won Fiorentina, waar Kevin Diks in de slotfase mocht debuteren, met 3-5 bij Cagliari. Nikola Kalinic en Federico Bernardeschi scoorden respectievelijk drie en twee keer voor de Toscanen.