Guangzhou Evergrande weer de beste van China

23 oktober 2016, 15:50

Guangzhou Evergrande is voor het zesde seizoen op rij kampioen van China geworden. De ploeg van coach Luiz Felipe Scolari had zondag in de thuiswedstrijd tegen Yanbian Funde aan een gelijkspel (1-1) voldoende om de titel te prolongeren. Guangzhou Evergrande heeft met nog twee duels te gaan zeven punten voorsprong op nummer twee Jiangsu Suning.

Paulinho, die medio 2015 voor 14 miljoen euro van Tottenham Hotspur overstapte naar Guangzhou Evergrande, bracht zijn club op slag van rust op een 1-0 voorsprong. Zijn treffer leek voldoende voor drie punten, maar in de 88ste minuut kwamen de bezoekers via Bit-Garam Yoon langszij. Niettemin kon na afloop het titelfeest in het Tianhe Stadium losbarsten.

Guangzhou Evergrande won vorig seizoen ook de Aziatische Champions League, maar strandde dit jaar in de poulefase.