Fraser baalt van instelling: "Wezenlijk onderdeel"

23 oktober 2016, 15:44

Vitesse leek zondag de derby bij NEC te gaan winnen, maar in de slotfase kwam de thuisclub alsnog op gelijke hoogte (1-1). Henk Fraser, de coach van de Arnhemse club, baalt behoorlijk van de instelling van zijn spelers.

"Ik ben niet eens kwaad over de kansen die we hebben weggegeven", aldus Fraser bij FOX Sports. Hij is wel ontevreden over de houding van zijn spelers. "Dat is een wezenlijk onderdeel van het spelletje. We krijgen nu twee wedstrijden op rij doelpunten tegen, waarbij we niet uitgespeeld worden." Vorige week gaf Vitesse op bezoek bij AZ al een 0-2 voorsprong uit handen (2-2). "NEC won de duels en van ons was het een kostbare fout door twee, drie, vier, vijf meter voor de eigen keeper te blijven staan. Dan is het een ABC'tje dat ie verkeerd kan vallen. We hadden eerder van de goal af moeten komen."

Of de oorzaak nou angst, onoplettendheid of vermoeidheid is, interesseert Fraser niet. "Dat is voor mij niet relevant. Wat voor mij relevant is, is dat het eruit moet, want het heeft ons nu al een aantal punten gekost. Ik ga niet vragen waar het door komt, het interesseert me niet of je angst hebt. Het moet eruit", mopperde Fraser, volgens wie Vitesse ook aanvallend beter had kunnen zijn. "Zeker in de omschakeling waren we niet meedogenloos genoeg. Na de 1-1 hadden we wel die drive, die had je ook na de 0-1 moeten hebben. Je moet niet afwachten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen