Pastoor: "Over het algemeen hebben we het goed gedaan"

23 oktober 2016, 09:34

PSV had het de laatste thuiswedstrijden in de Eredivisie lastig en ook tegen Sparta ging het zaterdag niet gemakkelijk. Alex Pastoor, de coach van de Rotterdamse tegenstander, is tevreden over het spel van zijn elftal. Een punt pakte de promovendus echter niet, door een goal van Bart Ramselaar in de 77ste minuut verloor het met 1-0 in het Philips Stadion.

"Over het algemeen hebben we het goed gedaan", zei Pastoor na afloop bij de NOS. "We waren ook meteen initiatiefrijk en dat had meer kunnen opleveren dan het uiteindelijk heeft gedaan." Via Stijn Spierings, Thomas Verhaar en Craig Goodwin kreeg Sparta in de eerste helft kansen om te scoren. "Toen hing de 0-1 in de lucht. Daarna heeft PSV natuurlijk voldoende kwaliteit aan boord. Het is ook een utopie om uit tegen PSV de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander te spelen. Dat wilden we ook niet, maar we wilden wel zo starten."

"Of ik tevreden ben? Voor rust gaven we kansen weg, waarbij ik dacht: dat hadden we ook anders kunnen oplossen. Dat hebben we in de rust bijgesteld", vervolgde Pastoor. "Daarna hielden we lange tijd een clean sheet en dat kostte ons ogenschijnlijk niet heel veel moeite. Ik zei ook al tegen de spelers: als je je aan de afspraken houdt, dan is dat niets speciaals, maar het kan wel iets speciaals opleveren. Je kan pas iets betekenen als je aan de bal wat kan forceren. We kwamen een aantal keer in de voorlaatste fase, waarbij je dacht: hier kan iets uitkomen. Dat gebeurde echter te weinig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen