FC Utrecht in extremis voorbij tien Willem II'ers

22 oktober 2016, 22:52   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 23:04

FC Utrecht heeft met bijzonder veel pijn en moeite drie punten gepakt op bezoek bij Willem II. Beide ploegen maakten van hun onderlinge wedstrijd een weinig verheffende vertoning, waarin het winnende doelpunt van Sébastien Haller pas in de blessuretijd viel. Willem II moest een uur lang met een man minder spelen na een domme rode kaart voor Fran Sol, maar leek zonder al te veel moeite overeind te blijven tegen een weinig geïnspireerd FC Utrecht. Net na het verstrijken van de reguliere speeltijd profiteerde Haller echter van een te korte terugkopbal van Darryl Lachman.

Beide ploegen wisten de toeschouwers voor rust bijzonder weinig te bieden. FC Utrecht had het meeste balbezit, maar van enige opwinding in de buurt van beide strafschopgebieden was allerminst sprake. Yassin Ayoub schoot een aantal keer in van afstand, maar hij kon Kostas Lamprou niet in de problemen brengen, al had de Griekse doelman het geluk dat een van richting veranderde inzet van Ayoub net naast hobbelde.

In de tweede helft was het spelbeeld nog eenzijdiger: Willem II probeerde met collectief verdedigen het gelijkspel over de streep te trekken en FC Utrecht probeerde zonder al te veel overtuiging een opening te vinden in de Tilburgse muur. Richairo Zivkovic dook een paar keer vrijstaand op binnen de zestien meter, maar Lamprou stond steeds op de juiste plek.

In de slotfase klopte FC Utrecht nadrukkelijk op de deur en Ayoub leek na een goede combinatie met Barazite oog in oog met Lamprou de gouden kans voor FC Utrecht te missen. In de blessuretijd was de tot dan toe onzichtbare Haller echter Lamprou te snel af bij een ongelukkige terugkopbal van Lachman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen