Crisis bij De Graafschap: "Hadden 1-8 achter kunnen staan"

22 oktober 2016, 10:58

Het zijn zware tijden voor De Graafschap. De club die vorig seizoen nog in de Eredivisie acteerde, bakt er dit jaar niets van in de Jupiler League. Na elf speelronden staat de ploeg op een zorgelijke zestiende plaats, nadat het vrijdag voor de vierde keer op rij verloor in de competitie. Keeper Filip Bednarek is er kapot van.

Gisteren verloor De Graafschap op eigen veld met 2-4 van Helmond Sport, een nieuwe domper voor de club. "Het is ongelooflijk hoe wij stonden te verdedigen. In de eerste helft hadden we wel met 1-8 achter kunnen staan. Het leek bij tijd en wijle wel een trainingspartij. Zij konden voortdurend vrij inschieten", zegt de boze keeper tegen De Gelderlander.

De Graafschap speelde vrijdag voor straf in een leeg stadion, maar buiten de Vijverberg hadden zich wel fans verzameld. Na afloop gaven coach Jan Vreman en aanvoerder Mark Diemers tekst en uitleg aan die supporters. "Dat is het minste wat we konden doen", vindt Bednarek. "De supporters steunen ons onvoorwaardelijk. Zij mogen van ons verwachten dat er iets gepresteerd wordt. Laten we hopen dat de ommekeer snel komt. Want als het nog langer duurt, zullen er sancties volgen. Maar het is niet aan mij om te roepen dat de trainer ontslagen moet worden. Als spelersgroep steunen wij hem, hij steunt ons ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen