Jong PSV wint ruim in derby, MVV pakt ook drie punten

21 oktober 2016, 22:10   Bijgewerkt: 21 oktober 2016, 23:02

Na het gelijkspel bij RKC Waalwijk en de nederlaag bij Almere City FC heeft Jong PSV de winnende draad in de Jupiler League weer opgepakt. De koploper won vrijdag de derby tegen FC Eindhoven met 4-1. MVV, de nummer twee van het klassement, pakte ook drie punten. De ploeg uit Maastricht zegevierde met 1-2 bij Jong FC Utrecht.

Jong PSV moest zich tegen FC Eindhoven wel terugknokken van een achterstand. Fries Deschilder bracht de bezoekers al in de zesde minuut aan de leiding. Suently Alberto herstelde op slag van rust het evenwicht namens Jong PSV, dat in de tweede helft via Kenneth Paal, Florian Jozefzoon en Pablo Rosario uitliep naar een ruime overwinning. Jong PSV gaat met 24 punten aan de leiding in de Jupiler League.

MVV bezet met 23 punten de tweede plaats. Door een late rode kaart van Steven Pereira sloten de Limburgers de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht af met tien man, maar op het moment dat ze met een speler minder kwamen te staan, genoten ze door goals van Thomas Verheijdt en Patrick N'Koyi al een 0-2 voorsprong. In de tweede minuut van de extra tijd kwam Jong FC Utrecht door een rake strafschop van Dani van der Moot terug tot 1-2, maar daar bleef het bij.

VVV-Venlo nam de derde plaats over van Jong Ajax. De Venlonaren waren in de eigen Koel met 3-1 te sterk voor FC Den Bosch. Jeremy Fernandes, Johnatan Opoku en Clint Leemans (penalty) maakten de doelpunten voor VVV. Jort van der Sande zorgde tussendoor voor de gelijkmaker namens FC Den Bosch, dat door een late rode kaart van invaller Jonas Heymans afsloot met tien man. VVV heeft 21 punten.

Jong Ajax speelde op bezoek bij FC Volendam met 1-1 gelijk en staat nu vierde met twintig punten. Het heeft evenveel punten als NAC Breda, dat Fortuna Sittard thuis met 3-1 de baas was. Vaclav Cerny redde in de slotfase het punt voor Jong Ajax in het Kras Stadion. Kevin van Kippersluis had de thuisclub in de 32ste minuut aan de leiding gebracht. Cyriel Dessers, Giovanni Korte en Brandon Barker bezorgden NAC de winst op Fortuna, dat tussendoor via Ferry de Regt de aansluitingstreffer maakte.

Almere City FC klom dankzij een 1-4 zege bij FC Dordrecht naar de zesde plaats. De vroege 0-1 van Yener Arica aan de Krommedijk werd nog weggewerkt door Joris Kramer, maar Tom Overtoom, Sven Braken en Soufyan Ahannach leidden Almere City FC alsnog naar een ruime overwinning. Dordrecht-speler Mawouna Amevor kreeg in de 73ste minuut, bij een 1-2 stand, een directe rode kaart.

Nadat RKC Waalwijk donderdag een grote stap zette naar de afwending van een faillissement door het groene licht van de gemeenteraad voor de verkoop van het Mandemakers Stadion, boekte het ook op het veld een mooi resultaat. De Brabanders versloegen hekkensluiter Achilles '29 voor eigen publiek met 2-0. Serginho Greene en Johan Voskamp maakten in de eerste 26 minuten het verschil.

Mede door een hattrick van Jordy Thomassen won Helmond Sport op De Vijverberg met 2-4 van De Graafschap, waar de druk op coach Jan Vreman nog groter is geworden. In het eerste duel na het ontslag van coach Rob Maas pakte SC Cambuur drie punten. Met Sipke Hulshoff en Arne Slot op de bank werd thuis met 4-2 gewonnen van FC Oss. Sander van de Streek bracht de club uit Leeuwarden in de zesde minuut op 1-0, maar een half uur later leidden de bezoekers met 1-2 dankzij twee treffers van Tom Boere. Van de Streek herstelde in de 37ste minuut het evenwicht en was in de slotfase ook verantwoordelijk voor de 4-2 eindstand. Erik Bakker had tussendoor al voor de 3-2 getekend. Het treffen tussen Cambuur en Oss begon een kwartier later omdat de bezoekers onderweg naar Leeuwarden in de file waren komen te staan. FC Emmen en Telstar hielden elkaar op 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen