AZ weer in 4-3-3, Groningen blijft in oplossingen denken

21 oktober 2016, 16:42

Na de thuisnederlaag tegen Maccabi Tel Aviv in de derde speelronde van de Europa League-groepsfase wacht AZ zondag in de Eredivisie een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Alkmaarders staan met zestien punten uit negen duels vijfde op de ranglijst, de tegenstander van komend weekend is met tien punten minder de nummer zestien.

Van den Brom kiest weer voor 4-3-3

AZ beslist zaterdag of Ron Vlaar meegaat naar het Noordlease Stadion. "Hij heeft de training vandaag goed doorstaan. Hopelijk heeft hij morgen geen terugslag met zijn kuit. Ik klop het af", aldus Van den Brom. Hij verwacht zondag twee ploegen te zien die snakken naar een overwinning. "Wij hebben in de competitie drie keer op rij gelijkgespeeld. En voor FC Groningen is het lang geleden dat ze zo laag hebben gestaan. Uit tegen Utrecht hebben ze fantastisch gespeeld, maar in eigen huis hebben ze nog niet overtuigd. Traditioneel hoort Groningen veel hoger te staan."

Faber: "In oplossingen blijven denken"

Vooruitkijkend op zondag, zegt Faber: "AZ is en blijft een goede ploeg met kwalitatief goede spelers en veel snelheid. Wat dat betreft is de uitdaging des te groter om onze eerste thuiszege zondagmiddag te pakken." Wat er bij zijn eigen team beter kan, weet Faber wel. "Dat we zelf de goals van de tegenstander inleiden, moet er absoluut uit. We zijn hard op zoek naar een goed resultaat. Utrecht-uit moet de norm zijn. We weten waartoe we in staat zijn en moeten nu constanter worden in onze prestaties. Dat kan helpen het vertrouwen terug te krijgen en door te kunnen groeien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen