Sánchez maakt indruk: "De meest complete van allemaal"

Sánchez maakt indruk: "De meest complete van allemaal"

21 oktober 2016 – De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is ook de ontmoeting tussen twee van de beste verdedigers van de Eredivisie. Bij de thuisploeg is Eric Botteghin bezig aan een ijzersterk seizoen, terwijl bij de Amsterdammers zomeraanwinst Davinson Sánchez als een revelatie geldt. Volgens trainer Jan Everse is de Colombiaan completer dan de speler van Feyenoord.

Everse speelde in zijn loopbaan voor zowel Feyenoord als Ajax en vindt Sánchez een enorm talent. "Sánchez is een absolute winnaar, dat zie je meteen. Hij heeft eigenlijk alles wat een moderne verdediger nodig heeft. Hij is sterk in de duels, snel, wendbaar, durft te voetballen en beschikt over de nodige flair. Soms nog wel iets te gretig, bijvoorbeeld bij het uitstappen, maar dat heeft met ervaring te maken. Ajax gaat nog veel plezier beleven aan deze jongen", zegt hij tegen FOX Sports.

De Colombiaan past uitstekend in Amsterdam, ziet Everse. "Bij Ajax ontbeerden ze een echte verdediger. Het was allemaal een beetje lief. Sánchez is een echte hoor. De meest complete van allemaal. Hij ziet er uit als iemand van 28, maar is pas 20. Als ik hem moet vergelijken met Eric op die leeftijd dan is Sánchez al een stuk verder."

Over Botteghin is Everse eveneens zeer te spreken. "Eric presteert echt uitstekend. Met maar drie tegengoals voor Feyenoord is het onmogelijk om ontevreden te zijn. Hij is rustig aan de bal, knapt veel werk voor anderen op en ook voetballend vind ik hem prima. Soms is er wel eens wat kritiek op zijn snelheid en wendbaarheid, maar dat weet hij goed te camoufleren."

gerelateerd